Hány csoporttársa lesz a gyerekemnek?

10 okt

A mi tanulócsoportjaink 10-12 fősek lesznek.

Mivel a szülői hozzájárulások fedezik a tanulócsoport működési költségeit (lakbér, rezsi, tanárok fizetése, eszközök, stb.), ezért a tanulócsoportok minimális létszámát általában meg szokták határozni. A maximum létszám a rendelkezésre álló helytől, a tanárok számától és a gyerekek életkorától is függ.

A tanulócsoportokban a mindennapok során a gyerekek nagyon hamar egymásra hangolódnak és mély, minőségi kapcsolatokat alakítanak ki egymással és a pedagógusokkal is. Megosztják egymással az élményeiket, megismerik egymást.  Kevesebb gyermek van egy tanulócsoportban, mint egy hagyományos iskolai osztályban, ezért tudnak egymásra figyelni és ők maguk is több figyelmet kapnak.

Legfontosabb célunk a nyugodt, kiegyensúlyozott minőségi munka érdekében a diák-szülő-tanító hármas hatékony együttműködésének kialakítása, aminek alapja az empátiás odafordulás, az őszinteség, a kölcsönös tolerancia, a problémák feltárása és megoldása.

Az együtt eltöltött idő minősége, a szoros kapcsolatok és a kellemes hangulat miatt a gyerekek családias környezetben töltik a napjaikat. Nem ritka, hogy a tanulócsoporton kívüli időt is szívesen töltik egymás társaságában, ahol már a család is bekapcsolódik a barátságok alakulásába és a szülők is barátságokat alakítanak ki egymással.